Eenvrouwszaak

Sinds 2008 werk ik onder de naam berg in de polder, sinds 2009 fulltime.

Met de bagage van 20 jaar ervaring uit drie loondienstbanen en bijna 14 jaar freelance-ervaring schrijf, vertaal, redigeer, coördineer en adviseer ik.

Werkwijze

Bij berg in de polder verbeeldt het contrast tussen de hoogte van de berg en de diepte van de polder dat ik altijd het juiste taalniveau voor de doelgroep kies. De weidsheid van de polder, de hemel erboven en het altijd wisselende licht daartussen symboliseren vrijheid. De dijk eromheen het kader waarbinnen creativiteit de ruimte krijgt.

Ik beschouw het werk dat ik doe als vrij én gebonden.

Als ik mij met een opdracht verbind, ken ik mijn verantwoordelijkheden en de grenzen daarvan.

Bij het werk aan een opdracht, laat ik mensen en teksten in hun waarde.

Samenwerking

berg in de polder is een eenvrouwszaak, zonder personeel maar mét contacten!

Als een opdracht onderdeel is van een groter project, leg ik graag zo vroeg mogelijk contact met wie daar nog meer bij betrokken zijn.

Sterker: ik kan u ook in contact brengen met een vormgever, een fotograaf, een drukwerkbegeleider of een webbouwer uit mijn netwerk.

Sterkst: dankzij die contacten en mijn talent voor coördinatie kunt u een productie ook in haar geheel aan mij overlaten.

Werkregels

Ik werk volgens de algemene voorwaarden van Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers.

Liefdewerk

Binnen berg in de polder draait ook een kleine afdeling Vriendendiensten. Zoals een oud-collega zei: ‘Het is goed ook pro Deo werk te doen, het geeft blessing op de rest van je werk.’

Eigen werk

Toen ik berg in de polder startte, nam ik me voor om elke week een column te schrijven. Daar kwam het in de praktijk niet van. Ach, ‘je moet ze graag houden’ zeiden we vroeger thuis. Dat doet mijn blog dus ook…

Sinds 2015 speur ik naar de geschiedenis van een schilder-fotograaf die honderd jaar voor mij geboren werd. Een lege schilderijlijst die ik van mijn grootouders van vaderskant erfde, zette me op zijn spoor. In 2021 ben ik begonnen aan het boek over hem. Wordt vervolgd.

Wilt u mijn talent inzetten, belt of mailt u dan gerust. Ik kijk uit naar het contact en de samenwerking.