Eenvrouwszaak

Sinds 2008 werk ik onder de naam berg in de polder, sinds 2009 fulltime.

Mede dankzij een combi van kwaliteiten die ik heb meegekregen – en waarvoor ik dankbaar ben:

  • associatief en analytisch
  • talent voor orde en voor chaos
  • verantwoordelijk en zorgvuldig

Werkwijze

Toen ik met berg in de polder begon, legde ik sterk de nadruk op het begrip niveau. Inmiddels is het accent verschoven naar vrijheid.
Verbeeldde het contrast tussen de hoogte van de berg en de diepte van de polder aanvankelijk dat ik altijd het juiste taalniveau voor de doelgroep kies, nu verbeelden de weidsheid van de polder, de hemel erboven en het altijd wisselende licht daartussen vrijheid, en de dijk eromheen het kader waarbinnen creativiteit de ruimte krijgt.

Ik beschouw het werk dat ik doe als vrij én gebonden.

Als ik een tekst redigeer, … Lees meer >

Als ik zelf schrijf, … Lees meer >

Als ik vertaal, komen beide ambachten samen: over-zetten is het origineel én zijn redactie lezen en in de doeltaal herschrijven.

Tot slot:
Als ik mij met een opdracht verbind, voer ik die zorgvuldig en verantwoordelijk uit:

Ik laat mensen en teksten in hun waarde. Lees meer >

Ik ken mijn verantwoordelijkheden en de grenzen daarvan.

Samenwerking

berg in de polder is een eenvrouwszaak, zonder personeel maar mét contacten!
De opdracht die ik voor u uitvoer, zal niet op zichzelf staan. Ik leg graag zo vroeg mogelijk contact met wie er nog meer bij het project betrokken zijn.
Sterker: ik kan u ook in contact brengen met een vormgever, een fotograaf, een drukwerkbegeleider of een webbouwer uit mijn netwerk.
Sterkst: dankzij die contacten en mijn talent voor coördinatie kunt u een productie ook in haar geheel aan mij overlaten.

Werkregels

Ik werk volgens algemene voorwaarden en met een goedgekeurde modelovereenkomst.
In de praktijk houd ik ons contact en onze samenwerking graag persoonlijk en praktisch.
Alles begint met een oriënterend gesprek. Lees meer >

Liefdewerk

In de jaren voor ik met berg in de polder begon, deed ik regelmatig redactiewerk voor collega’s, kennissen en vrienden. Dat iemand me op zeker moment vroeg wanneer ik me daar nu eens voor ging laten betalen, was één van de duwtjes in de rug om voor mezelf te beginnen. Toch heeft berg in de polder nog steeds een kleine afdeling Vriendendiensten. Zoals een oud-collega zei: ‘Het is goed ook pro Deo werk te doen, het geeft blessing op de rest van je werk.’

Eigen werk

Toen ik berg in de polder startte, nam ik me voor om elke week een column te schrijven. Het deed mijn echtgenoot denken aan een eerder voornemen: toen we gingen samenwonen en een oventje cadeau kregen, zou ik elke week een taart bakken. Het kwam inderdaad net zo min van regelmatige columns als van wekelijkse taarten. Ach, ‘je moet ze graag houden’ zeiden we vroeger thuis. Dat doet mijn blog dus ook…

Erwin Olaf zei ooit (als een van de Zomergasten van 2010) dat hij zijn werk in opdracht doet om daarmee zijn eigen werk te financieren. Dat spreekt misschien vanzelf, maar voor mij was het een eyeopener. Sinds 2014 speur ik vrijdags naar de geschiedenis van een fotograaf die honderd jaar voor mij geboren werd. Een lege schilderijlijst die ik van mijn grootouders van vaderskant erfde, zette me op zijn spoor. Wordt vervolgd.

PS Zie voor de voorgeschiedenis van deze pagina dit blog.

Wilt u mijn talent inzetten, belt of mailt u dan gerust. Ik kijk uit naar het contact en de samenwerking.

Website by Webroots